tisdag 14 juli 2015

Projekt Sommar 2015: 7-10 juli - Kjell Enhager, Hédi Fried, Ash Pournouri, Marianne Mörck

7 juli - Kjell Enhager

Prat: 
Läser att Kjell är ledarskapscoach och golftränare, och förbereder mig för ett hopplöst program. Men det visar sig vara helt OK! Visst är det lite floskelvarning ibland, men en hel del av det han säger om att sätta upp och nå mål är inte helt ovettigt, och han är ganska rolig.

Musik:
En del klassisk rock: The Eagles, Bruce Springsteen, Freddie Mercury, Elvis Presley. Inget superhäftigt, men inte så dåligt heller.


Prat: 
91-åriga Hédi berättar kronologiskt om sitt liv. Barndomen i Rumänien, som fick ett abrupt slut när hennes familj forslades bort till Auschwitz. Koncentrationslägrens fasor. Frisläppandet och resan som flykting till Sverige, och slutligen återresorna till Auschwitz för att berätta för nästa och nästnästa generation om det fruktansvärda som hände där. Det är mycket bra berättat och mycket gripande. Man har hört liknande berättelser många gånger förut, men ämnet är outtömligt. Det kan aldrig berättas för många gånger.

Musik:
Klassisk musik samt några populära låtar från 30-talet. Några på jiddisch. Perfekt ackompanjemang till berättelsen.


9 juli - Arash "Ash" Pournouri

Prat: 
Ash pratar om det svenska house-undret, samt allt annat denne lite-av-varje-entreprenör har pysslat med. Startat försäkringsbolag för piratkopierare, varit i restaurangbranschen, varit diskjockey, läst juridik, och... att han uppfann musik-streamingen som vi känner den idag? Hm. Som manager till Tim "Avicii" Bergling är han ett kontrollfreak, "allt ska gå via mig", samtidigt som han kände sig som en storebror till den unge Tim. Ash och jag är nog inte speciellt lika, och det är inget program med hög igenkänningsfaktor det här. Men dock rätt så intressant.

Musik:
Uppfriskande nog smackar inte Ash på med bara house för hela slanten, utan varierar sig med lite hip-hop, lite Rage Against the Machine, Queen, och Michael Jackson. Funkar.


10 juli - Marianne Mörck

Prat: 
Efter att nästan nyss ha lyssnat på programmet så minns jag ändå knappt någonting. Det var något om en felköpt klänning någonstans? Tyckte inte detta var särskilt intressant eller roligt. Ber om ursäkt för den fattiga recensionen, men hjärnan står helt still när jag tänker på detta Sommarprogram.

Musik:
Inga djupare intryck av musiken heller. Ozzy Osbourne och Depeche Mode - visst. Carola, Amazing Grace, och opera - nja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar