söndag 28 juni 2015

Projekt Sommar 2015: 26-28 juni - Bengt Baron, Mona Malm, Anna Mannheimer & Peter Apelgren

26 juni - Bengt Baron

Prat: 
Först blir det:


Sen så blir Bengt helt plötsligt VD och så blir det en massa bolagssnack resten av tiden, vilket är en smula mer intressant. Bengt drar upp någon beef med Vänsterpartiet och lägger lång tid på att förklara hur han minsann är en God Kapitalist. Förståeligt kanske, men inte så intressant. Skippa första halvan om du inte är jätteintresserad av historier om sportkarriärer. Eftersom jag var tvungen att genomlida hela får det bli sommarens första etta till Bengt Baron.

Musik: 
En del rak, okomplicerad rock som AC/DC, Ramones, och Springsteen. Lite pop och sånt. Men framför allt bjuds på sommarens hittills mest oväntade låtval. Bengt kritiserar regeringen för att inte ha informerat Vin & Sprit inför försäljningen 2008. Mitt i utläggningen spelar han Blå tågets proggklassiker "Den ena handen vet vad den andra gör". Eh, men... det var ju precis det Bengt klagade på, att den ena handen inte talade om för den andra vad den tänkte göra. Och är det inte en lustig låt för en företagstopp från statliga och privata storbolag, att spela i sitt sommarprogram? Med textrader som "Staten och kapitalet sitter i samma båt", eller varför inte "Kapitalet åt kapitalisterna, och åt understödstagarna understödet"? Men Bengt kanske tänker på Blå tågets text som en instruktion för hur samhället borde fungera, snarare än en kritik... Eller är detta någon form av avancerad ironi?


27 juni - Mona Malm

Prat: 
Mona är en Skön Tantmed 75 års historier från sitt skådespelarliv att plocka från. Mycket handlar om de mer eller mindre excentriska regissörer hon jobbat med såsom Ingmar Bergman och Lars Molin. Vet inte riktigt vad mer jag ska säga. Mona är sympatisk och programmet är småtrevligt. Rekommenderas om man är intresserad av klassisk svensk film.

Musik: 
Gammal jazz, och lite folkmusik. Frank Sinatra, Billie Holiday, Allan Edwall, Monica Zetterlund. Funkar för mig!


28 juni - Anna Mannheimer & Peter Apelgren

Prat: 
Anna och Peter, gifta (med varandra), och kända bland annat från P3-programmet Rally, gör gemensam sak i Sommar. Oftast brukar väl dubbelprogram vara förbehållna riktigt oseparerbara radarpar; vet inte riktigt vad som motiverar det i det här fallet. I princip består programmet av ett väldigt göteborgskt par som sitter och gaggar om allt mellan himmel och jord. Låter kanske outhärdligt på pappret, men värdarna är kvicka och roliga nog att få ihop det. Programmet är självaste antitesen till röd tråd eller temadrivet, utan handlar verkligen om allt möjligt. Det blir ostron, snoppar, adoption, och en lång utläggning om allt folk gör som man stör sig på. En hel del trams, men med en glimt av allvar i ögat.

Musik: 
En del trist musik som platsar på P3, skoldiskot, eller gymmet som "Murder on the Dancefloor", "Stayin' Alive", "Elle Elle LA". Barmhärtigt varvat med några mer vettiga låtar, som David Bowie och Hoziers "Take Me to Church". Kör pod-versionen utan musik, du missar inte mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar