tisdag 16 augusti 2016

Projekt Sommar 2016: 30 juli - 10 augusti

30 juli - Lennart Bylock

?
Minns absolut ingenting.

31 juli - Kikki Danielsson

🌸🌸🌸
Om artistskapet, kärleken, mobbning, med mera. Mycket humor och självdistans, faktiskt oväntat roligt!

1 augusti - Iman Aldebe

👳👳👳
Iman är verkligen en person som gått sin egen väg och hittat en nisch. Hon jobbar med att modernisera muslimskt mode för kvinnor. Rätt intressant!

2 augusti - IJustWantToBeCool (Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson)

🌸🌸🌸🌸
Årets Youtube-kändisar i Sommar är den unga komikertrion IJustWantToBeCool som gör sketcher på nämnda videosite. De gjorde också en serie till SVT som jag faktiskt tyckte var rätt så bra, men när jag försökt ge mig på deras Youtube-alster har jag inte riktigt fastnat för det. Kanske fanns där någon bra producent som sållade fram de bästa idéerna för SVT-serien. Hur som helst, sommarprogrammet utnyttjas till att skämta med stora mått självironi, driva med Sommars programformat, tramsa rent allmänt, och däremellan också berätta om hur de kom in på denna ovanliga karriär. Rätt kul!

3 augusti - Parul Sharma

🌸🌸🌸🌸
Parul pratar om mänskliga rättigheter och bristen på desamma runt om i världens produktionskedjor och internationella sportevenemang. Rättmätigt ilsket program om detta deprimerande men viktiga ämne. "Super Bowl är en bordell och OS är en utrensning av fattiga." Lyssna på detta program för att nyktra till lite efter att ha lyssnat på alla sportfånar i årets Sommar.

4 agusti - Siw Carlsson

🌸🌸
Ca 1 skämt i denna så kallade komikers program var en liten aning roligt. Hennes tankar om pensionspolitik och annat är varken nya eller intressanta. Nja tack.

5 augusti - Carolina Klüft

🏃
Sportperson sportar om sport och sportens sport på sport. Sportigt, men sport.

Här kommer en till sport-datorspels-video från Youtube istället:

6 augusti - Magnus Uggla

🌸🌸🌸
60+ kör Magnus på med samma kaxighet och självironi som alltid. Ett väldisponerat program om topparna och dalarna under en lång karriär. Återkommande genom programmet är små upplästa utsnitt från gamla sågningar i pressen - roligt grepp!

7 augusti - Anna Ternheim

🌸🌸
Handlar till stor del om Annas olika kärleksförhållanden med mera. Intimt och personligt... Men hur intressant är det egentligen att höra om hennes gamla pojkvänner?

8 augusti - Alexander Bard

🌸🌸🌸
Alexander bjuder in Aron Flam som bisittare för ett filosofiskt program om det moderna informationssamhället och vilken plats individer och samhällsklasser har i detta. Inte särskilt vetenskapligt, men ändå lite tankeväckande och intressant. Formatet med dialogprogram funkar bra.

9 augusti - Marianne Lindberg De Geer

🌸🌸
Läser på beskrivningen att hon är dramatiker etc. Programmet handlar ingenting om detta. Istället blir vi förvandlade till Mariannes terapeut medan hon går igenom barndomen i en oerhört dysfunktionell familj och det blir tvångsbeteenden, känslomässiga och psykiska störningar, otrohet, skuld, självmord, och andra muntra ämnen. Obönhörligt tragiskt och inte på något förlösande sätt heller utan mest obehagligt. Om man fått nog av solsken under semestern och vill bli psykiskt knäckt lagom till jobb- eller skolstarten så rekommenderas detta program.

10 augusti - Janne Andersson

🌸🌸


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar