fredag 22 juli 2016

Projekt Sommar 2016:5 - 13 juli

5 juli - Bianca och Tiffany Kronlöf

🌸
Komikerduon Bianca och Tiffany har charmat många med sin vassa, feministiska humor, och säkert har de en del smarta och roliga saker att säga. Men... måste det vara så skrikigt? :( Fin touch att ta med mamma, men blev mest trött i huvudet av detta program.

?
Oj, minns nästan ingenting. Först trodde jag att jag missat programmet, men sedan mindes jag att han pratade en del om dyslexi. Det var säkert inte helt dåligt (för då hade jag kommit ihåg det). Sorry, Bertil!

🌸🌸🌸🌸
En och en halv timmes program om tatueringsbranschen, hur kul kan det vara egentligen? Riktigt kul visar det sig! Ove visar sig vara ett av de där dolda guldkornen som är betydligt mer intressant än man tror. Han är extremt kunnig och har sett mycket, vilket ger gott om bränsle att hålla ämnet intressant hela vägen.

🌸🌸
Ulrika jobbar med något så oerhört jobbigt som övergrepp på barn via internet. Det är hemskt och inte särskilt bra berättat eller intressant. Lärde mig ingenting som jag inte visste innan.

🌸🌸
Alexander säger att han inte gärna berättar om sitt förflutna, vilket är synd! Berättelsen om hur gick från misshandelsdömd bråkstake till respekterad atlet hade varit intressant att höra mer om. Annars är det ett kort men rätt OK program där man får lära sig mycket om sporten mixed martial arts (MMA).

🌸🌸
Komplicerad relation med förälder, fysisk och psykisk misshandel i familjen, en närståendes död... Känns bekant? Malous program är varken speciellt unikt i vilka ämnen som tas upp, eller speciellt skojigt att lyssna på.

🌸🌸🌸🌸
FN-chefens berättelse om hur han blåste i visselpipan angående övergrepp på barn inom FN, och hur han sedan blev behandlad av organisationen är som en minithriller. Intressant, bra, spännande, och skrämmande!

🌸🌸🌸🌸🌸
Nu jäklar slår jag till och sätter årets första femma. Emil Jensen har jag aldrig hört talas om innan, men det visar sig att han är en riktigt vass berättare, ordvändare, rimmare, och språktrixare. Den röda tråden är Emils relation till systern, men på vägen blir det gott och blandat om Emils barndom, musikskap, politiska engagemang, missbruk, tvångstankar, sorg, bättre-förr-mentalitet, med mera. Miljöerna görs levande tack vare hans berättarskicklighet. Trots att Emil delvis berör tunga ämnen känns programmet aldrig tungt att lyssna på, utan lättsamt och trevligt utan att vara tramsigt.

Och, jag sa ju från början att jag inte skulle recensera musiken i år, men... Musiken är jättebra.

🌸🌸🌸
Bra. Har inte så mycket att säga om det, men ändå - bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar